Friday, August 30, 2013

CONTEST :: family potret raya

ceh..ceh..ceh...
nak cuba nasib masuk contest la ni..
mana la tau menang ke kann..



anak menantu cucu sume melompat termasuk laa ibu hahahahaha....

LOMPATTTTTT!!!!!!

JOM RABAKKAN POKET =)


bag ZARA yang murah...murahh...murahhhhhh...korang tak bekenan ke?? MF da merembat da..mr.hubs ckp handbag kat umah tu dah boleh buka kedai..hahahhaahahaha..tak kisah la buka kedai ke apa..yang penting PUASS!!!


baju T ZARA pun murah gak...tapi MF tak rape gemo laa..sebab plain..MF suka yang de corak morak baru cantekk..tapi kalau nak dok umah pakai masa masak masak ke..kemas kemas umah ke..ok kottt


dah alang alang ke ZARA ...singgah jap kat H&M..lagi la MF meroyan...adoiiiii sakit jiwa laaa..TERbeli plakkk..korang mesti gi tau..mmg super duper murahhhhhh!!!!

Friday, July 19, 2013

AMAN ISLAND

MF memang kaki jalan kaki makan kaki soping..Ni MF nak tunjuk salah satu tempat yang sesuai untuk bersantai dan makan makan bersama family..Yelah..sesekali kita mesti la bawa family pergi bercuti..tengok tempat orang..takkan keje 24 hours non stop kann..AMAN ISLAND tempat yang sgt santai..kalau nak makan seafood yang baru di tangkap dan terus masak..kat sini la tempatnye..sgt yummmmyyy mabelesss..makan atas restoran terapong atas air..dengan angin sepoi2 bahasa sambil kopek kulit udang...sambil ketok kulit ketam..sambil makan mee udang..sambil menghirup air kelapa...perrghhh sgt nikmat bila dtg kesini..jom cuci mata tgk gambar gambar kat bawah..pas tu boleh la bawa famili ke sini..JOMM!!












Tadaaaa...best kann!! Apalagi pas ni boleh la plan gi holiday ke sini bawa famili..satu kampung pun tak apa hahahhaa..



Thursday, July 18, 2013

PULAU MUTIARA

MF kalau tak cita pasal makan memang tak sah punyerr..hahahahaha..masa ni MF pergi ke Pulau Pinang..kat Pulau Pinang ni kalau tak makan cendol dengan laksa dia mmg rugi laa..satu lagi nasi kandaaqqqq dia..rugi laa hang tak mai makan kalau dah sampai sini..MF kalau travel mesti cari apa yang sedap di masukkan ke dalam perot ni hahahahaa..cuba tengok cendol tu sslluurrpppp terliuuuqqq




Roajak pesembooqqqq jangan lupa makan bila mai Penang!


Jerok jerok jangan lupa borong untuk orang kampung! ehehhehe


Comey kann!! Tu pau..PAU TIKUS namanyee..pas ni sape sape yang kreatif dan kaki masak boleh laa buat pau kucing ke..pau gajah ke yee hahahhaa



CIK SITI WAN KEMBANG

MF mmg suka kalau pergi kelantan..sebab apa??? sebab barang barang basah sangat murah!! yang paling MF suka apa lagi....MAKANAN MAKANAN yang sgt yummy..orang yang suka makan macam MF mmg sangat sosoaaaiii pergi tempat tempat mcm ni hihihhihi


Nampak sedap semua kuih kuih ni..MF tak ingat apa nama kuih kuih tu sebab ingat makan je hahahahaha


ni pasar yang tak sah kalau tak pergi kalau dah sampai kelantan ni..LAMAN SITI KHADIJAH

 BESAR PUNYERRR!!!!! udang ni sgt besar!! manis sungguh rasanye..sekor RM20 je..kira worth it laa! sgt fresh..kalau kat KL jgn harap dpt harga mcm tu kannnnn


Wednesday, July 17, 2013

JOM ke ROAST CHICKEN RESTAURANT

Sape suka makan itik atau ingin mencuba makanan yang berunsur kan itik..boleh la makan kat sini..BEST!! YUMMY!! MF jamin mmg sedap..tak caya boley cuba try n test =P



MF bukan la penggemar itik sgt..disebabkan kena paksa dengan anak saudara yg mmg suka makan itik rupa pun dah mcm itik..MF ikutkan jugak laa..MF pun order nasi itik ni..sekali rasa mmg sgt mabelesss..sedapp!! sambal hitam dia mmg peerrgghhhh!!! korg rasa sendiri okiessss..


Tuesday, July 16, 2013

KASUT ohhh KASUT

Makin nak dekat raya makin banyak la orang sibok besoping sopingan...biasa la tu kann..MF salah sorg la tu..apa lagi kalau tak kasut..hihihihi




Kalau yang ada anak dara sesuai la ni untuk kasut raya..murah okiesssss RM49.90-RM89.90..sangat berbaloi baloi cik kiah oii..MF mcm biasa mata jadi rambang semua pun beli untuk anak dara MF tu..hambekkk ko..





Untuk mummy pun ada..itu sudah pasti!! MF hampir hampir hesteria...sgt gerammm gggggrrrrr...next week mau pergi lagi..JOM..JOM..


 

Friday, July 12, 2013

JOM BELI KASUT

Selain makan MF memang suka membeli kasut..sama la ngn anak dara MF..kasut kami EVERYWHERE!! Sampaikan mr hubs geleng kepala kadang kadang siap sindir "mummy ngn anak beli je kedai kasut ni lagi syiookk kott" hahahahhaa..menusuk kalbu okiesss..even mr hubs sealu sindir sindir tapi dia turut kan jugak dan melayan karenah kami anak beranak ni...alaa sapa lagi mr hubs nak layan kalau tak bini ngn anak dia yg comey ni kann..

Kasut kami mmg berlambak..dalam rak kasut, dalam kereta, dalam kotak bawah katil hahahhaa..sampai kadang kadang lupa yg MF ada kasut yg pernah MF beli..

Hohohohohhoo..kalau korg sama perangai mcm MF yg suka membeli kasut ha!!! MF nak tunjuk satu tempat yg best untuk borong kasut yang syiookk wooo..harga murah..cantik..byk jenis kasut..kalau korang masuk mesti meroyannn!!!

TAAAADDDDAAAAAAAA!!!






Tgk gambar bawah tu..anak MF yang umur 6 thn tu pun dah meroyan..pening pening lalat pilih kasut =)



Mesti nak tau kat mana kannnnn.....ni kat PARADIGM..nama kedai ni PAYLESS
JOM PERGI!! MF nak pergi kosong kan poket kat sini ni.. jom..jom..



HELLO KITTY



Hohohohoho...syiokkkk nyee tempat ni..Ni kat pakson PAVILION..MF mmg suka membeli..lagi-lagi benda yang comey comey cenggini..tak la minat sangat pun ngn hello kitty..saje je..mmg menjadi menjadi tabiat yg sgt buruk bukan salah ibu MF yg mngndung kan MF..asal nampak comey sikit beli even tak tau bila nak guna..akan berguna kah di masa akan datang..tapi hakikatnya mmg comey dan cute sgt.rugi wwooo tak beli...alaaa kalau korg tengok pun tentu hati menggelodak mcm minyak panas nak beli gak kannn..hihihi..



Finally beli jugak HELLO KITTY shower gel 1000ml dengan harga RM31.90..ok gak la harga nya..Anak MF la yang paling suka giler..pink okiess..mau tak suka..Sapa sapa yang berminat gi cepat beli ya!





CHAR KUEY TEOW



Sapa suka makan char kuey teow???? sila angkat kaki tangan....sesiapa yang obses pasal char kuey teow kat sini la tempat nye..telur di basuh okiess..hahahhaha..tapi MF tak tau la..betul di basuh di sental di berus bagai kan..kedai ni betul-betul berhadapan dengan penjara sungai buloh..sedap dan boleh tahan jugak la rasanye..selain char kuey teow dorg pun ada jual mknn lain mcm burung puyuh goreng, tomyam,western food pun ada..tapi MF tak pernah cuba mknn lain..selalunye kalau ke sini akan mkn char kuey teow..pernah masuk dlm JJCM..

boleh la mencuba kalau lalu ke sungai buloh ye..jgn lupa kol MF..boleh blnj sekali =)